Veilig zwemmen in de Bergse Plassen

De Bergse Plassen in Hillegersberg-Schiebroek (Rotterdam) zijn geen officieel zwemwater zoals bijvoorbeeld de Kralingse Plas. Toch wordt er regelmatig gezwommen in de Bergse Plassen en zien we een toename van het aantal lange-afstand-open-water zwemmers.

De afgelopen jaren zien we ook een toename van het aantal waterrecreanten op de Bergse Plassen. Er is een groot toename van de kleine RIB’s  (kleine rubberen motorbootjes). Officieel mag er niet harder dan 6 km op de Bergse Plassen gevaren maar met grote regelmaat gebeurt dit toch. Daarom is het zwemmen op de Bergse Plassen ook gevaarlijker geworden omdat zwemmers te laat worden gezien.

Stichting Bergse Plassen wilt wat tips geven om veilig te zwemmen in de Bergse Plassen ook al is het geen officieel zwemwater. Stichting Bergse Plassen werkt hiermee samen met Politie Eenheid Rotterdam en 010 Sports. Zwemmen in de Bergse Plassen is altijd voor ieders eigen risico.
Zie onze pagina Veilig zwemmen