Nieuws

Actiedag Stadsbeheer Hillegersberg

Vandaag staken ruim 30 collega’s van de Gemeente Rotterdam, een aantal bewoners, enkele professionals uit de wijk en een wijkraadslid de handen uit de mouwen tijdens de Actiedag Stadsbeheer in Hillegersberg. Deze actie is een van de ideeën uit het #buurtverbeterplan. De ene groep heeft de wijk 110-Morgen spic & span gemaakt en de andere groep heeft op en rondom het water van de Bergse Voorplas zwerfvuil opgeruimd. Stichting Bergse Plassen had geregeld dat we hierbij speciale ‘Green Kayaks’ konden gebruiken. Aan het eind van de middag was er een flinke hoeveelheid zwerfvuil verzameld.

Campagne 2022 van start voor Schone & Veilige Bergse Plassen

Vandaag zijn we begonnen met de campagne “Hier begint de Zee!” Stichting Bergse Plassen zet zich in voor schone en veilige Bergse Plassen.
Het is bepalend voor ons leef plezier in de buurt, onze gezondheid en voor de manier waarop we veiligheid ervaren op en rond de Bergse Plassen.
Via de Bergse Plassen komt het zwerfafval op de Rotte en via de Maas uiteindelijk in de Noordzee. Samen met Gemeente Rotterdam voeren we campagne tegen het zwerfafval in de Rotterdamse wateren. “Hier begint de Zee!”